Ферер изненадал Родик със сервис



Ферер изненадал Родик със сервис
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-10-2011 18:50 | Станко Димов

Анди Родик се просто с надеждите си за място на полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, след като претърпя загуба със 7:6, 2:6, 6:7 от Давид Ферер.

 

Двубоят между двамата продължи повече от два часа и половина, а в цялата среща американецът така и не успя да пробив подаването на съперника. След двубоя Родик заяви, че именно началният удар на Ферер се е оказал решаващият елемент на корта.


„По принцип когато играеш срещу Ферер не очакваш той да направи много асове, играта му не е базирана на това. Днес обаче той бе впечатляващ в сервис-геймовете си. Това важи особено за третия сет”, коментира Родик.


Във въпросната заключителна трета част американецът получи три брейк-пойнта още в началото, но не успя да се възползва от нито един от тях.


Преди срещата имаше шанс за Родик дори да се намеси в борбата за участие на финалния турнир в Лондон. За тази цел обаче бившият №1 в света трябваше да вдигне титлата в Шанхай, което щеше да го върне автоматично в Топ 10 и да го сложи в сметките за британската столица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини