Надал крайно разочарован след поражението



13-10-2011 21:59 | Николай Драгиев

Рафаел Надал прие тежко загубата в трети кръг на "Мастърс 1000" от Флориан Майер. На пресконференцията след своя мач Надал изглеждаше нетипично за него отчаян и едва отговаряше на въпросите.

"Той игра много добре. А аз не. Ретурът ми бе отчайващ, спечелих 4 точки на негов първи сервис. Няма как да очаквам да спечеля мача по този начин. Той играе много добре сервис-воле. Случилото се е разочароващо за мен.

"В седмиците след US Open нещата се получаваха, тренирах с голяма мотивация. Загубата е тежка, мога само да го поздравя. Преди турнира направих всичко както трябва, но днес не беше моят ден," обясни Рафа.

Преди година Надал загуби също в трети кръг на "Мастърс 1000" в Шанхай, но от Юрген Мелцер. Той отрече двете загуби да си приличат.

"Няма база за сравнение. Тогава бях изключително уморен. Не дойдох с по-малко мотивация, аз винаги играя за победа, но не се получи. Днес пропуснах възможност да напредна още в турнира. Това е спортът, да загубиш е част от него."

"Надявам се да стартирам следващия сезон по-мощно. С промяна на няколко неща. Надявам се да ми потръгне. Надявам се да се представя добре до края на сезона в Париж и Лондон," пожела си Надал.

"Сезонът като цяло е много позитивен за мен. Утре сутринта отивам да играя голф. След това ще си почина малко. Сега не трябваше да почивам, но 1 седмица почивка винаги е добре дошла," допълни още той.

ВИЖТЕ ВИДЕО С НАДАЛ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини