Пиронкова: Голяма чест е да участваме на "Хопман къп"



11-10-2011 14:32 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова заяви, че е многа щастлива от факта, че България ще участва на турнира за смесени двойки "Хопмън къп" през идващия януари. Страната ни ще дебютира в престижния турнир.

Партньор на Пиронкова ще бъде Григор Димитров. Нашият тим ще играе със силните отбори на Чехия, Дания и САЩ.

Това значи, че Пиронкова ще се изправи срещу световната номер 1 Каролина Вожняцки, шампионката от Уимбълдън Петра Квитова и втората ракета на САЩ Бетани Матек-Сандс.

"В първенството участват осем държави и този факт говори сам за себе си. Това е един изключително престижен турнир и за нас ще бъде голяма чест да участваме и да представяме България", коментира Цветана Пиронкова пред сайта на БФТ.
 
Относно жребия тя остана позитивна: "На "Хопман Къп" добър жребий не може да има. Всички отбори участват с най-добрите си тенисисти, което означава, че ще е трудно. Наистина групата ни е много силна, но аз лично ще отида най-вече да направя хубави мачове, по възможност да победя и да представя България добре.

"Чувала съм, че първенството е много добре организирано, а мои приятели тенисисти са ми казвали, че това е най-приятният турнир за годината. Много се радвам, че ще участваме", допълни 1/4-финалистката от "Уимбълдън" през тази година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини