Григор Димитров започва с турчин в Шанхай



09-10-2011 14:26 | Станко Димов

114-ият в ранглистата Марсел Илхан е съперникът на Григор Димитров на старта на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай. Мачът е в понеделник от 10,00 часа българско време. Турчинът и Димитров вече имат един мач на ниво ATP, който беше по-рано през сезона на друг турнир от „Мастърс” сериите – в Синсинати.


Тогава, отново в първи кръг, българинът се наложи сравнително лесно с 6:3, 7:5, като за целия двубой не допусна нито един шанс за пробив. Този мач със сигурност ще остане в съзнанието на Димитров, защото това бе първата му победа в турнир от подобен ранг.


Роденият в Узбекистан Марсел Илхан се чувства най-добре на твърда настилка, като основното му оръжие е сервисът. Затова говори и неговият ръст – цели 190 см. Миналият месец Илхан победи на турнир от "Чаланджър" сериите втората ни ракета Димитър Кутровски.


При победа, във втори кръг Димитров ще може да се изправи срещу бившия №1 в света Анди Родик, разбира се ако и американецът вземе двубоя си на старта. Съперник на Родик е друг състезател, преминал през квалификациите – Йен-Сун Лу.


В тази част на схемата е и Никола Алмагро. Испанецът, който е поставен под №7 в схемата, изглежда абсолютен фаворит за място в трети кръг.


При победа на старта Григор Димитров ще заработи 45 точки за ранглистата, както и чек за $21 300. Ако загуби от Илхан, българинът няма да вземе точки и ще напусне турнира с $11 500.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини