Чилич спечели битката на Хърватия



08-10-2011 12:44 | Станко Димов

Световният №25 Марин Чилич спечели изцяло хърватския полуфинален сблъсък срещу партньора си на двойки Иван Любичич с 6:4, 6:3 и се класира за финал на турнира в Пекин. Това ще бъде общо 11-ти финал за Чилич за кариерата му и негов трети за сезона.


23-годишният хърватин ще се опита да вземе първи трофей от февруари 2010-та, когато триумфира на турнира в Загреб (на финала победи Берер). Тази година Чилич игра финал в Марсилия (загуби от Сьодерлинг) и на Croatia Open (загуби от Долгополов).


Днес Чилич записа първа победа от три мача срещу 26-ия в ранглистата Иван Любичич, като записа 13 аса и спаси всичките 7 точки за пробив, които допусна. Освен това Чилич проби 3 пъти подаването на сънародника си и се поздрави с успеха след час и 38 минути игра. Любопитното е, че двамата продължават в надпреварата на двойки, където днес ще играят полуфинал.


„Страхотно е, че за втори път съм на финал в Пекин. Мисля, че в последно време изиграх няколко добри турнира, представих се силно срещу топ играчи и това ме радва”, коментира Чилич.


Съперникът му на финала в Китай ще бъде определен от двубоя между водача в схемата Жо-Вилфред Цонга и Томаш Бердих.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини