Надал срещу Фиш в спор за място на финал в Токио



07-10-2011 11:13 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се изправи срещу Марди Фиш в спор за място на финал на турнира Japan Open в Токио. Това стана факт, след като рано тази сутрин двамата спечелиха двубоите си, за което обаче трябваше да се потрудят доста.


Шампионът от миналата година и водач в схемата Рафаел Надал се нуждаеше от повече от два часа игра, за да пречупи 53-ия в света Сантяго Хиралдо със 7:6, 6:3. За разлика от първите си два мача, срещу Го Соеда и Милош Раонич, днес испанецът далеч не показа толкова силна игра и изпитваше сериозни затруднения, особено в първия сет.

 

Въпреки, че сервираше брилянтно, Рафа стигна до едва две точки за пробив, които не успя да реализира. Така заслужено се игра тайбрек, в който испанецът наложи волята си – 8:6.


Вторият сет започна с поредица от пробиви, която в крайна сметка завърши с преднина 3:1 за Надал, който до края на срещата не допусна изненади и подпечата мястото си на полуфинал.

Там негов съперник ще бъде първата ракета на САЩ Марди Фиш.

 

Четвъртият в схемата също се нуждаеше от повече от два часа игра, за да надвия младия си опонент – Бърнард Томич. Нещо повече, Фиш загуби първия сет с тайбрек, но след това с 6:4, 6:1 си гарантира участие в следващата фаза.

 

До момента двамата Надал и Фиш са се изправяли общо 7 пъти, като Рафа има 6 победи. Американецът обаче взе последния им мач - четвъртфинала в Синсинати тази година с 2:0 сета. През сезон 2011 Надал и Фиш имат още един мач - на Уимбълдън, когато носителят на 10 титли от Големия шлем се наложи с 3:1 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини