Талантливата Мики Константинова мечтае за големия тенис



04-10-2011 11:29 | Николай Драгиев

Микаела Константинова все още не е развила своя потенциал на корта, но и за неспециалистите е видно, че такъв безспорно има. 11-годишната софиянка в последните седмици участва в два турнира при момичетата до 14 г. и намираше място в основната схема. И в Плевен, и на кортовете на ТК „15:40” в столицата Мики, както я наричат приятелите й, печелеше мачовете си от квалификациите (като във втория отстрани петата в схемата на пресявките), но отпадаше в първия кръг на същинската надпревара. Все пак е с цели 3 години по-малка от повечето си съпернички.

Като я види човек на корта, няма как да не се впечатли от стройната й фигура. Малката Константинова вече е висока 163 см, а дългите й крака са изваяни сякаш за модния подиум. За разлика от много свои връстнички обаче Мики не иска да става манекенка, а добра тенисистка. Хванала ракетата за пръв път на 8-годишна възраст.

Преди това в детската градина 3 години тренирала спортна гимнастика при Румяна Деспотова в ЦСКА. Израснала обаче толкова много на ръст, че повече нямало как да остане в този спорт. В началото тенисът й се струвал скучен. А и на тази възраст, всяко ново нещо го приема сякаш на сила.

„Сега обаче не мисли за нищо друго, освен за тенис - споделя майка й Мария Константинова. – Страшно отдадена е и с големи амбиции за този спорт. Дано да има късмета да успее”. Специалистите също смятат, че Мики напредва доста бързо и вече изравнява позициите с тази на връстници си, които са започнали доста по-отдавна от нея.

ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини