Марди Фиш с мини-обрат на старта в Токио



Марди Фиш с мини-обрат на старта в Токио
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-10-2011 13:22 | Станко Димов

Поставеният под №4 в схемата Марди Фиш компенсира изоставане с пробив във финалния трети сет на двубоя с Райън Харисън, за да се наложи с 6:4, 3:6, 7:5 в първия кръг на турнира Rakuten Japan Open Tennis Championships в Токио.

 

Двубоят бе първи за Фиш след загубата в четвърти кръг на US Open от Жо-Вилфред Цонга. В третия сет най-добрият американски състезател изоставаше с 1:3, но в крайна сметка намери сили да обърне младия си сънародник и след 2 часа и 44 минути игра се поздрави с успеха.


Победата бе №40 за Марди Фиш и беляза най-добрия му сезон в кариерата. През лятото опитният състезател спечели т.нар. US Open серии, като спечели турнира в Атланта и игра финал в Лос Анжелис и Монреал.


Турнирът в Токио е от изключително значение за Марди Фиш, който „събира точки” за да добие право за първи път в кариерата си да играе в заключителния турнир на 8-те най-добри състезатели в Лондон.


Марди Фиш в момента е на шеста позиция в ранглистата за тази година, а място в Лондон ще получат най-добрите 8 състезатели.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини