Родик и Вердаско се класираха за 1/2 финалите в Сан Хосе



13-02-2010 08:47 | Niki Vasilev

Поставеният под номер 1 в основната схема на турнира в Сан Хосе Анди Родик се класира за полуфиналите, след като победи много трудно чеха Томаш Бердих със 7:6, 7:6.

С класирането си на полуфиналите, американцът за пореден път доказа, че в Сан Хосе му върви много, след като вече има три титли от турнира и е достигал полуфиналите цели осем пъти от общо деветтe си участия в надпреварата.

Иначе Бердих и Анди сътвориха много зрелищен мач, а зрителите видяха в него общо 34 аса.

"Томаш ме принуди да играя добре. Радвам се, че го победих, въпреки че ми бе наистина много трудно. Не може обаче винаги да ти е комфортно на корта, има и трудни победи", сподели Родик след мача.

Анди ще спори за място на финала със сънародника си Сам Куери, който победи Майкъл Ръсел с 6:4, 6:3.

Междувременно испанецът Фернандо Вердаско също се класира за 1/2 финалите на надпреварата, след като победи с 6:3, 7:5 литовеца Рикардас Баранкис.

"Постигнах хубава победа, радвам се за себе си", сподели Вердаско, който регистрира 9 аса в мача си срещу приятната изненада на турнира Баранкис.

19-годишният литовец стана първият тенисист от балтийската страна, който достига до 1/4 финал на турнир от сериите "Мастърс".

"Определено той има талант, Баранкис е един много добър млад играч. Тепърва ще се развива", похвали противника си Вердаско.

За място на финала, Нандо ще спори с узбека Денис Истомин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини