Доналд Йънг пробива в Топ 50 за първи път



30-09-2011 10:42 | Станко Димов

Американецът Доналд Йънг е на прага за първи път в кариерата си да намери място сред 50-те най-добри тенисисти в света. Това става възможно, след като рано тази сутрин българско време Йънг победи с 6:1, 6:2 квалификанта от Япония Го Соеда и достигна до полуфиналите на турнира в Банкок. 


В момента Йънг заема рекордната за него 55-та позиция в ранглистата на ATP, която заслужи след силните игри през лятото (достигна до полуфинал на турнира във Вашингтон и до четвърти кръг на US Open, където отстъпи пред Анди Мъри).


Тъмнокожият левичар изкова 17-ата си победа на ниво ATP за сезона, след като проби на 4 пъти подаването си азиатския си съперник, а освен това загуби едва 8 точки в своите сервис-геймове.


„На корта не беше толкова лесно, колкото говори резултатът. Трябваше да играя добре през цялото време, за да успея. Определено съм щастлив, че се класирах за полуфинал. Надявам се да не спра до тук. Харесва ми да играя тук, а тази година се чувствам много по-уверен в силите си”, коментира Йънг.


В спор за място на финал в Тайланд младият американец ще се изправи срещу победителя от двубоя Ярко Ниеминен (Финландия) – Гаел Монфис (Франция).


В долната част на схемата се намира и нашият Григор Димитров, който по-късно днес излиза срещу фаворитът за титлата Анди Мъри, като залогът също е участие на полуфинал. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини