Дементиева и Уден ще спорят за място на финала в Париж



13-02-2010 06:04 | Niki Vasilev

Рускинята Елена Дементиева ще срещне на полуфиналите на силния тенис турнир в Париж американката Мелани Один.

Финалистката от миналогодишния турнир във френската столица Дементиева успя да победи с доста зор 22-годишната представителка на Германия Андреа Петкович след 3:6, 6:4, 6:2.

Мачът между двете продължи 2 часа и 15 минути, а германката бе много близо от това да хвърли бомбата в турнира, елиминирайки миналогодишната финалистка Дементиева, след като взе първия сет и водеше с 2:0 гейма във втория.

В крайна сметка обаче Елена демонстрира характер и успя да обърне мача в своя полза. Тя ще се изправи срещу Мелани Уден на полуфиналите на надпреварата.

Младата американка се справи много трудно с унгарката Агнеш Шавай и в крайна сметка я победи с 2:6, 6:4, 6:2 за 1 час и 59 минути.

Интересното да се отбележи е, че този двубой се разви почти по същия начин, както се разви и мача на Дементиева срещу Петкович. Уден загуби първия сет, а във втория губеше с 0:2 и 1:3, но в крайна сметка успя да обърне мача.

Уден и Дементиева досега са се срещали само веднъж, а това стана във втория кръг на миналогодишния US Open, когато тинейнджърката стигна до победата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини