14 отбора стартират Държавното първенство "Happy"



27-09-2011 14:12 | Николай Драгиев

Със сериозно участие започна Държавното отборно първенство по тенис за мъже "Happy". Шампионатът се провежда на кортовете на БНТЦ "Карлсберг", а генералният спонсор на проявата  "Happy" е осигурил награден фонд в размер на 10 000 лв.

В първенството участват 14 отбора, разпределени в четири групи - две с по три отбора и две с по четири, като водачи на групите са "Черно море Елит" (Варна), "Левски", "Хасково" и "Севлиево". Победителите от всяка група се класират за полуфиналната фаза. Вчера бе изтеглен жребият за полуфиналите, според който победителят от първа група ще играе с победителя от трета.

Шампионът ще получи 4000 лева от общия награден фонд, финалистът 2000 лв., а завършилият на трето място - 1200 лв. Финалът ще се излъчи в събота - 1 октомври, директно по БНТ и Sportmedia.

Подкрепата на Държавното отборно първенство по тенис за мъже Happy 2011 е част от политиката на веригата ресторанти Happy да популяризира здравословния начин на живот, като участва, организира и подпомага множество спортни инициативи.

В областта на тениса, тази година се проведе традиционния турнир за аматьори Happy Cup, който се състоя в края на месец май във Варна, на кортовете на ТК „Черно море Елит”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини