Devin Masters праща роден талант на силен турнир в чужбина



19-09-2011 13:14 | Станко Димов

За втора поредна година най-талантливите деца у нас ще участват на турнира Devin Masters, който ще даде възможност на победителите да се включат в международен турнир по избор.

 

За престижната награда - пълно финансиране за участие в турнир в Европа или САЩ през 2012 година – ще се борят общо 64 от най-добрите тенисисти в родната ранглиста при момчетата и момичетата.

 

Турнирът Devin Masters, ще започне на 22 септември (четвъртък) в 9:00 часа на кортовете не Български национален тенис център в Борисова градина. Мачовете ще се играят в три поредни дни – 22, 23 и 24 септември.

Националният състезател за купа „Дейвис” Тодор Енев ще връчи наградите на някои от победителите, а главен съдия на срещите по време на турнира ще бъде Ивайло Цветков, който има бяла значка от Международната федерация по тенис (IFT). Очаква се мачовете при 18-годишните да бъдат най-оспорвани.


„През последните години тенисът в България прогресира сериозно. Знаете, че имаме играчи в елита, но освен това много млади момчета и момичета притежават талант, но за жалост нямат финансова възможност да участват на турнири в чужбина.

 

Точно за това, ние от „Девин” решихме да помогнем на няколко наши таланти да се конкурират с деца от целия свят, да сверят часовниците, да видят къде се намират те и къде техните връстници от целия свят”, коментира Цветан Лъжински, изпълнителен директор на „Девин АД”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини