Аржентина разплака Джокович и Сърбия



18-09-2011 17:05 | Николай Драгиев

Отборът на Аржентина се класира за финала на Davis Cup. Момчетата на Тито Васкес поведоха с 3:1 успеха и нанесоха първо поражение на действащия шампион Сърбия в Белградска арена.

В решителния мач Хуан Мартин дел Потро взе със 7:6 (5) първия сет срещу световния номер 1 Новак Джокович, поведе с 3:0 във втория и последва отказване на агонизиращия от болка Джокович.

Двамата изиграха сет на изключително ниво, в който нямаше нито един пробив до тайбрека. Дел Потро сервираше величествено с над 70% първи начален удар и почти не остави шанс на Джокович.

В тайбрека Дел Потро направи няколко отлични отигравания, а Джокович допусна фатална грешка от форхенд, която даде 2 сетбола на аржентинеца. При първия Ноле се спаси по чудо, но при втория нямаше какво да стори.

Видимо отпадналния физически Джокович далеч не изглеждаше добре с началото на втория сет. Дел Потро бързо поведе с 3:0. При едно от разиграванията в този момент Джокович се строполи на корта, след като отново почувства болки в гърба. Той напусна залата облян в сълзи.

Така Джокович записа трета загуба за сезона, макар само една от тях да е в пълен мач.

"Пожелавам на Ноле бързо да се възстанови," заяви Дел Потро, който прегърна приятелски своя колега. "Много сме щастливи, че сме на финал. Ние сме фантастичен отбор, много задружен," заяви Дел Потро, който също се разплака от вълнение.

Така Аржентина ще гостува на Испания на клей във финала на турнира. Испанците не са губили на своя територия от 1999-а година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини