Шампионката Солер-Еспиноса: Мечтая за топ 50



17-09-2011 15:54 | Николай Драгиев

Шампионката от „Алианц къп 2011” Силвия Солер-Еспиноса e родена на 19 ноември 1987 година в Елче, Испания. Висока е 169 см и тежи 61 кг. В момента е №110 в световната ранглиста, което е най-доброто й класиране, но след точките, спечелени в София ще влезе със сигурност в Топ 100. Записала е 224 победи и 176 загуби в кариерата си. От наградни фондове е спечелила над 135 000 долара.

- Силвия, честита титла. Как видяхте финалния мач?

Благодаря! Беше много трудна среща. Ромина е опасна съперничка. Жалко че спечелих, след като тя се отказа (б. а. - при 2:6, 6:6(5:1), исках да победя с игра. Но купата си е купа и съм щастлива, че я завоювах.

-До днес имахте четири загуби срещу Опранди от четири мача. Какво променихте в играта си?

Не смятам, че съм била на по-високо ниво, в сравнение с предишните ни двубои. Представих се добре, но тя игра по-зле, явно заради разтежението в бедрото.

-Вие сте четвъртата испанка, която печели „Алианц къп”. Каква е тайната на тази традиция?
Ние обичаме червените кортове, защото сме израснали на тях. Затова не е чудно, че толкова мои сънароднички са спечелили преди мен в София. А и харесваме този турнир от години – не случайно бяхме пет испанки в основната схема. Организацията е отлична.

-Играхте и миналата година в турнира. Каква е разликата от 2010-а?

Най-вече в моята игра. Тогава отпаднах във втори кръг, сега съм шампионка. Мисля че имам сериозен напредък за тази година. Искам да участвам в „Алианц къп” и през 2012-а, но времето ще покаже.

-Достигнахте трети кръг на US Open. Това ли е върхът в кариерата ви?
Да, определено. Много съм доволна, че тръгнах от квалификациите и записах пет победи в Ню Йорк. Най-ценния успех беше срещу поставената Кая Канепи във втори кръг.

-Какви са амбициите ви за световната ранглиста?
Мечтая си за влизане в Топ 50. Но първо ще видя на кое място ще съм в понеделник. С точките от София ще дебютирам сред първите сто в класацията, което е голямо постижение за мен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини