Федерер е вторият най-уважаван световен лидер



16-09-2011 16:04 | Николай Драгиев

В изследване на Reputation Institute Роджър Федерер заема второ място сред световните лидери в политиката, бизнеса, културат и спорта. В последната разработка на института Федерер е класиран единствено след Нелсън Мандела от общо 54 избрани световни водачи в различните направления.

В допитването са участвали 51, 055 души от 25 страни, които са оценявали от 0-100 пункта всеки от избраните лидери в четири категории: ниво на харесване, респект, възхищение и доверие, което буди всеки от тях.

Анализът се е провел през април-май 2011-а година и е включвал хора от различни възрастови групи.

Отчита се, че Нелсън Мандела, първият президент на Южна Африка, е станал символ на борбата срещу несправедливостта и в момента е източник за вдъхновение на много хора.

В същото време Роджър Федерер е уважаван за представянето си на корта, но и за благотворителните си дейности извън него.

Зад Федерер остават личности като създателя на "Майкрософт" Бил Гейтс, бизнесмени от ранга на Уорън Бъфет, Ричард Брансън и Стив Джобс.

Най-богатият атлет в спорта Тайгър Уудс остава на 47-о място в класацията. Пред него са Дейвид Бекъм и баскетболистът ЛеБрон Джеймс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини