Красива французойка стана "Мис Алианц къп"



16-09-2011 12:28 | Николай Драгиев

Френската тенисистка Матилд Йохансон бе избрана за „Мис Алианц къп”. Така шампионката от тенис турнира в София през миналата година си осигури вече един трофей и през тази.

Йохансон е родена на 28 април 1985 година в Гьотеборг, Швеция. Като много малка с цялото си семейство се мести в родината на майка й Франция. Сега тя живее в Булон Бианкур. В момента Матилд е №61 в световната ранглиста. Този сезон тя записа първия си финал в състезание на WTA – в Богота.

Ефектната блондинка има и артистични заложби. Освен участия в няколко благотворителни ревюта, Йохансон  се е снимала и в клипа на Мартин Солвейг към песента Hello, заедно с Новак Джокович, Гаел Монфис и др. Във видеото, заснето на  корт „Филип Шатрие” на комплекса „Ролан Гарос” в Париж, Матилд е в ролята на разсеяна съдийка на линия.

Матилд Йохансон участва за четвърти път на турнира в София, което я прави сред най-постоянните гостенки на кортовете на ТК „Левски”.

“Благодаря за признанието. Никога преди не съм ставала "Мис турнир". Надявам се да си тръгна от София и с купата на шампионката, но този приз е едно добро начало за мен. Като всяка млада жена обичам да се обличам добре и да пазарувам дрехи, но не робувам на марки. За съжаление още не знам нищо на български, само “мерси”, заяви след награждаването Йохансон.

„Мис Алианц къп” се присъжда на най-атрактивната тенисистка от 2009 година, по идея на Любомир Тодоров. Първата победителка е Кристина Антоничук от Украйна, а миналия септември престижния трофей отиде в ръцете на французойката Ализе Корне.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини