Рафаел Надал открива двубоите за Davis Cup



15-09-2011 17:48 | Станко Димов

10-кратният шампион в турнирите от Големия шлем и бивш №1 в света Рафаел Надал ще се изправи срешу Ришар Гаске в първия мач на сингъл между Испания и Франция в петък. Както е известно двата отбора се изправят в полуфинален сблъсък за неофициалното световно отборно първенство по тенис. 


Вторият мач в програмата ще противопостави Давид Ферер и Жил Симон. В събота по традиция ще се играе двубоят на двойки, а на корта един срещу друг ще бъдат тандемите Фелисиано Лопес / Фернандо ВердаскоМикаел Лодра / Жо-Вилфред Цонга.


В неделя, когато са т.нар. резервни двубои на корта ще излязат Надал срещу Симон и Ферер срещу Гаске.


Испанците, водени от бившия шампион на сингълс на „Ролан Гарос” Алберт Коста , спечели 4 от последните 11 издания на Davis Cup. От своя страна французите, под ръководството на Ги Форже, преследват първи триумф от 2001 година насам.


В полуфиналите срещу Испания, които ще се играят на червен клей, „петлите” ще бъдат без първата си ракета – Гаел Монфис, който се възстановява от травма. Двубоят ще бъде общо 8-ми между двете нации, като до момента испанците имат преднина от 5:2 победи.


Вторият полуфинал в Световната група противопоставя шампионът от миналата година Сърбия и Аржентина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини