Д-р Цетоевич: Надал има нужда от някой като мен, за да бие Ноле



15-09-2011 12:28 | Николай Драгиев

Човекът, който изведе Новак Джокович до нови висоти в начина на хранене и психологическата му подготовка през 2011-а - доктор Игор Цетоевич смята, че неговият възпитаник е напреднал много през последните месеци в отношението си към живота като цяло.

Според Цетоевич Рафаел Надал има нужда от специалист като самия него, ако иска да се справи със световния номер 1, от когото записа вече шест загуби поред.

"Ноле е много интелигентен мъж. Той учи много бързо, възприема всяка моя дума в нашите сесии, които винаги са успешни. Ние ги провеждаме както на живо, така и по телефона. Джокович разбра, че спортът не е всичко в живота. Беше трудно да го обясня на някой, чийто живот е посветен на тениса. Сега той води съвсем обикновен живот като всеки млад мъж," заяви Цетоевич.

"Неговият прогрес е изключителен. Той бе много нервен преди и заради силните емоции, не можеше да мисли правилно във важните моменти. След нашите сеанси, той вече е емоционално стабилен," категоричен е докторът.

В интервю пред испанския "Марка", той успява и да се пошегува: "Ако Надал иска да победи Ноле, то той трябва да намери специалист като мен."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини