Девет българки в основната схема на "Алианц къп"



12-09-2011 12:55 | Николай Драгиев

Изабелла Шиникова преодоля и последния кръг на квалификациите на тенис турнира “Алианц къп” в София и се класира за основната схема без да загуби нито един сет в състезанието с награден фонд 100 000 долара, което се провежда на кортовете на ТК Левски.

Втората в пресявките победи №6 Юлия Лиса от Украйна със 7:5, 6:0 след един час игра, като спечели последните 10 гейма в срещата.

Българката стартира убедително с пробив на нула. Шиникова взе първите девет точки в двубоя, преди 16-годишната левичарка да успее да спечели разиграване. Последва нов брейк и Изабелла вече водеше с 3:0 гейма. Последваха силни минути за Лиса, която успя да спечели пет поредни гейма. После украинката сервираше за спечелване на сета, но 19-годишната Шиникова се мобилизира и проби. Тя взе убедително и останалите геймове до края, за да вземе частта със 7:5 след 38 минути игра.

Изабелла продължи да доминира с мощния си и точно пласиран форхенд и поведе набързо с 5:0 във втория сет. След това подаваше за спечелване на двубоя и го завърши с ефектна къса топка.

Така Шиникова си осигури поне седем точки за световната ранглиста - шест от квалификациите и една за първи кръг на основната схема, където е №417.

Българките в основната схема станаха общо седем. Освен Изабелла в нея са Елица Костова, която влиза по класиране, участващите с “уайлд кард” Виктория Томова, Ани Вангелова и Радина Димитрова.

Ще играят и две родени у нас тенисистки, които представят други държави – Сесил Каратанчева (Казахстан) и Христина Дишкова (Германия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини