Надал: Шапки долу за Федерер, но Новак е фантастичен



11-09-2011 18:31 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че "няма думи, с които да опише" начина, по който Новак Джокович спаси първия мачбол в мача си срещу Роджър Федерер. Въпреки това Надал обясни, че ще направи всичко възможно, за да се справи с Джокович във финала на US Open, който е в понеделник.

"За мен е невероятно отново да съм на финал на US Open. Всеки ден от лятото се събуждах с огромната мотивация да тренирам и да покажа най-доброто от играта си. Най-накрая постигнах чудесен резултат. В момента се представям много добре," заяви Рафа.

Надал анализира и невероятния 5-сетов мач на Федерер и Джокович, завършил възможно най-драматично.

"В началото Роджър игра много добре. Сервисът му работеше добре и той бе агресивен с форхенда. Той обаче направи някои грешки в началото на третия сет, а в петия определено нямаше късмет. Тази загуба вероятно е по-тежка за него от преди година," заяви Надал.

"При 40:15 просто нямам думи затова, което Новак направи. Просто не е нормално да удариш така топката, когато можеш да загубиш мача. Федерер е един от най-добре сервиращите играчи. Новак удари топката със затворени очи и тя попадна на линията. След това Роджър сбърка още една точка и всичко се промени тотално.

"Шапки долу за Роджър. Мисля, че той заслужаваше да е на финал. Но тази година Новак играе на фантастично ниво и психически е много силен. Той печели мачове, които при нормални обстоятелства трябва да загуби," смята Надал.

Попитан каква тактика ще избере срещу Джокович, Надал се пошегува: "Ще играя сервис-воле."

"Знам какво трябва да направя, побеждавал съм го преди. Играта ми е достатъчно добра, за да го сторя. Просто трябва да вярвам в победата и да се боря за всяка точка. Гледах нашия мач с Джокович от преди година, но не знам дали ще мога да повторя това представяне."

И все пак Надал определи Джокович като фаворит във финала.

"Очевидно той е фаворитът. Вероятно най-голямото подобрение при него е в движението по корта. Прави и по-малко грешки от преди. Иначе нивото му не е много по-високо, но играе с огромна увереност.

"Трябваше да спечеля първите ни два мача тази година в Индиън Уелс и Маями. На Уимбълдън се чувствах фаворит, тъй като играех много добре. Там обаче изиграх най-слабия си мач срещу него. Най-големият проблем бе, че не вярвах на 100% в победата. Ако не променя това в понеделник, ще опитам да го направя догодина," закани се Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини