Ботушарова и Германлиева с победи на "Алианц къп"



10-09-2011 16:26 | Николай Драгиев

Надеждата на бългрския тенис Борислава Ботушрова спечели първата среща на ХХІ турнир “Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара и се провежда на кортовете на ТК Левски в столицата.

Пазрджиклийката се наложи с категоричното 6:1, 6:1 за 40 минути игра над родената в Пловдив, но представяща Германия Анжела Дишкова в първия кръг на квалификациите. Ботушарова поведе с 4:0 в първия сет, преди съперничката й да вземе гейм. По същия начин 16-годишната Борислава започна и втората част, в която поведе с 3:0 и  после лесно затвори мача. Българката вече си осигури една точка за световната ранглиста.

“Не срещнах особени трудности в срещата и се радвам, че спечелих бързо. Надявам се с точките, спечелени от “Алианц къп”, както и от следващите турнири в България, да дебютира в класацията на WTA. Бях на подготовка в академията на Жюстин Енен. Там повече наблегнах на фитнес занимания, но имах и щанса да поиграя с треньора на Енен Карлос Родригес”, заяви Ботушарова след успеха.

Във втори кръг Борислава излиза срещу петата поставена Сандра Солер-Сола. Испанката отстрани Джулия Терзийска с 6:3. 7:5.

Таня Германлиева спечели българското дерби срещу съотборничката си в Левски Елена Жечева със 7:6(3), 3:6, 6:1.

Бившата националка Далия Зафирова изигра само три гейма и се отказа при 0:3 срещу осмата поставена Кристина-Андреа Миту от Румъния. Софиянката е паднала вчера лошо на дясната си ръка и днес болката се е появила още на загрявката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини