Финал преди финала: Вожняцки срещу Серина



09-09-2011 00:47 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки и носителката на 13 титли от Големия шлем Серина Уилямс ще определят една от финалистките на US Open 2011.

След като американката спечели с лекота двубоя си с Анастасия Павлюченкова, примерът и последва и Вожняцки, която също в два сета се наложи над Андреа Петкович – 6:1, 7:6 (5). Това е трети пореден полуфинал на Каро в  Ню Йорк.

 

Така двете може би най-големи фаворитки за трофея ще премерят сили кръг преди финала. До момента Вожняцки и Серина Уилямс са се изправяли два пъти, а победител излизаше американката.

И двата им мача бяха на твърда настилка през 2009-та година. Вторият полуфинал ще противопостави Саманта Стосър и приятната изненада Ангелик Кербер.


Двубоят между Вожняцки и Петкович се игра на Корт 13 и продължи точно 100 минути. В началото всичко се развиваше по плана на водачката в схемата, която взе първия сет след 27 минути игра. Не така обаче се развиха нещата през втората част.

 

Двубоят вървеше гейм за гейм, а след пробив Вожняцки поведе с 5:3 и сервираше за мача. С много агресивна игра Петкович не само че върна пробива, но на свой ред поведе с 6:5 и със сервис на своя страна можеше да докара двубоя до трети сет. И тя обаче не сполучи в най-важния момент и след нов пробив се стигна до тайбрек.

 

В него Вожняцки поведе с 6:3 точки, Петкович спаси първите два мачбола, но при третия прати топката в аут и напусна турнира.

"Щастлива съм, че спечелих този труден мач. На полуфинал съм и не мога да се оплаквам. Победата над Кузнецова ми даде увереност.

"Серина е голяма шампионка, надявам се да се преборя с нея.

"Физически няма да имам проблеми, въпреки натоварения график," заяви Вожняцки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини