Надал поведе "революция", Родик и Мъри го подкрепиха (видео)



08-09-2011 03:57 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал поведе тенисистите в тяхното недоволство от организаторите на US Open. Играчите настояват мачовете им да не започват, ако не им бъдат осигурени максимално добри условия за игра.

Най-недоволен от поведението на организаторите е Надал, който не смята приемливо да се играе при условията, в които е бил централния корт.

Той бе подкрепен от Анди Мъри и Анди Родик. Новак Джокович пък заяви, че трябва да бъде поставен покрив на поне един от кортовете.

"Ние не искаме да излизаме на корта, докато вали. Ако ми кажат да изляза, ще изляза, но не смятам че това е честно," заяви Надал.

Недоволният Надал загуби три гейма срещу Жил Мюлер, преди да завали и да се наложи отново да се прибере в съблекалнята.

"Ние не сме защитени. Разиграват се много пари в турнирите от Големия шлем, но ние сме част от това шоу. Тези хора работят за парите, а не за нас," допълни Рафа. "Кортовете просто не бяха сухи. Знам, че хората са си купили билети, но и нашето здраве е важно."

Анди Мъри подкрепи Надал: "Ние, играчите, искаме повече от всеки друг да излезем на корта. Но е опасно при тези условия. Всичик освен организаторите забелязваха, че не става за игра."

"Разбира ме, че ни дават по телевизията, но нашата сигурност също е важна. Кортовете просто са влажни. Съдията на турнира ни разбра, проведохме добър разговор," допълни Анди Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини