Родик предлага: Тенисът да стане като кеча



07-09-2011 18:13 | Николай Драгиев

Анди Родик откри начин да направи тениса по-атрактивен за феновете. Според него трябва да се направят съществени промени в правилника за поведение на корта.

"Има си причина предаванията по кеч да имат по-добър рейтинг от нашия. Тенисът е единственият спорт, в който можеш да се нараниш сам или своята екипировка и да бъдеш наказан затова. Ако да речем някой направи нещо лудо на корта или хвърли в публиката предмет, то тогава хората биха гледали това.

"Нека го кажа така: Джон МакЕнроу все още се свързва с неговите избухвания на корта... какво ви говори това? Дори хората да не харесват такова поведение, те го гледат," разясни тезата си Родик.

Родик също така смята, че обидите към съдиите трябва да се наказват, но не и в случаите, когато тенисистите сами се "наказват" на корта. Той даде за пример случай с Михаил Южни, когато руснакът се удари по главата с ракетата, след което започна да кърви на корта.

"Южни никога не е бил толкова известен, колкото след този случай. Вижте, нямам нищо против, ако съдията се удари по главата. Даже бих го насърчил. Не виждам какво лошо има. Защо трябва да има наказания за тенисистите, когато правят това?"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини