Вера Звонарьова навърши 27



07-09-2011 11:04 | Станко Димов

На днешния ден, 7-ми септември, преди 27 години в Москва се ражда Вера Звонарьова. Синеоката блондинка вече повече от година е първа ракета на страната си, а днес, на връх рождени си ден, ще се изправи срещу Саманта Стосър в спор за място на полуфинал на US Open.


Професионалната си кариера Звонарьова започва през 2000-та година. До момента има на сметката си 12 титли на ниво WTA, последната от които спечели в Баку наскоро. По-рано през годината Звонарьова спечели силния турнир в Доха, който е от категорията Premier.


Най-добрите постижения на Вера Звонарьова в турнирите от Големия шлем са от 2010-та година, когато само в рамките на няколко месеца рускинята игра финали на Уимбълдън и US Open. И в двата случая обаче Звонарьова отстъпи (пред Серина Уилямс и Ким Клайстерс).

 

През годините има и редица участия с родината си за турнира „Фед Къп”. Й-доброто класиране в ранглистата за момента за Вера Звонарьова е втората позиция, която тя за първи път достига в края на октомври 2010 година. В момента рускинята също е №2 в света.


От началото на професионалната си кариера Звонарьова е заработила повече от 11 милиона долара от наградни фондове (малко над 1.2 милиона долара за този сезон), а освен това е постигнала повече от 400 победи.


По традиция през последните години Вера Звонарьова празнува рождения си ден в САЩ, в частност в Ню Йорк, където се провежда US Open.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини