Вожняцки и Шарапова се класираха за турнира на 8-те най-добри05-09-2011 18:50 | Николай Драгиев

Каролина Вожняцки и Мария Шарапова станаха първите две състезателки от WTA, които се класираха за финалния турнир на осемте най-добри, който тази година ще се проведе в Истанбул.

От WTA обявиха, че заключителната за сезона надпревара ще се провежда в Sinan Erdem Arena в Истанбул до 2013-а година. Осемте най-добри и една резерва ще се борят за наградния фонд, който е 5 милиона долара.

"Поздравявам Мария и Каролина с класирането им за WTA Championships. Каролина е невероятно постоянна в представянето си и е близо до това да остане номер 1 вече 12 месеца. Да видим Мария на финалния турнир за първи път от 2007-а година, е доказателство за огромния труд, който тя вложи, за да се възстанови от проблемите с рамото," допълни Аластър.

"Много съм щастлива, че се класирах за Истанбул. Това е страхотен град и там ще се представя пред нови фенове," заяви Вожняцки.

"Щастлива съм, че си гарантирах място на WTA Championships, след като не го бях правила от 2007-а. Ще дам всичко от себе си в Истанбул," допълни пък Маша.

Турнирът в Истанбул започва на 25-и октомври.

ВИЖТЕ АКТУАЛНАТА РАНГЛИСТА ПРЕЗ 2011-а!

 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини