Надал с 10-та поредна победа на US Open



04-09-2011 21:03 | Станко Димов

Шампионът Рафаел Надал се класира за осминафинал на US Open, след като се справи с три сета с Давид Налбандян – 7:6, 6:1, 7:5. Успехът бе 10-ти пореден за испанеца на „Флашинг Медоуз” и му гарантира място на осминафинал, където ще се изправи срещу Жил Мюлер. Надал завърши двубоя с едва 18 непредизвикани грешки, докато неговият съперник направи цели 60.


Двубоят на централния корт „Артър Аш” започна с игра на много високо ниво от двамата опоненти. Опитният Налбандян показа огромно желание за борба и при първата си точка за пробив наказа Надал. Сетът вървеше към логичния си край, когато при 5:4 аржентинецът със сервис на своя страна можеше да поведе в резултата.


Да, ама не. Рафа хвана „последния влак” и върна пробива, след което двамата доведоха нещата до тайбрек. Там след множество минипробиви се стигна до преднина 6:5 за Рафа, който с отлично изиграна точка не пропусна възможността да вземе сета.


За жалост картината на корта се промени коренно през втората част. От оспорвания равностоен мач нямаше и следа и причината бе колкото в Надал, толкова и в Налбандян. Първият просто продължи да играе на ниво, а вторият се срина тотално. Аржентинецът се движеше лошо по корта, редовно закъсняваше за ударите на Рафа и натрупа сериозна бройка непредизвикани грешки. Така след 3 пробива Надал напълно заслужено спечели сета с 6:1 и погледна сериозно към крайния успех.


Третият сет на двубоя започна обещаващо – с пробив за Налбандян, който сякаш бе възвърнал желанието си за игра. Рафа обаче не остана длъжен и намери начин да вземе инициативата, повеждайки с 5:2. Вместо официално да подпечата мястото си на осминафиналите, шампионът допусна изненадващ пробив и позволи на съперника му да изравни резултата – 5:5. Малко по-късно обаче световният №2 вдигна победоносно ръце и се класира напред. Победата бе трета за Рафа от пет срещи с Налбандян.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини