"Банката на тениса" удари рамо на БФТ



02-09-2011 15:55 | Николай Драгиев

БНП Париба, водещият спонсор в света на тениса, продължава да затвърждава стратегическото си партньорство с Тенис Федерацията в България. За четвърта поредна година БНП Париба е генерален спонсор на Българската федерация по тенис, като част цялостната политика на спонсорство на Групата. И през 2011 г. “банката на тениса” подкрепя тениса в България в различни аспекти: професионален, социален и чрез обучение.

Серия от национални, международни и социални тенис събития, в рамките на партньорството с Българската федерация по тенис, започва с международния турнир “Редута Къп с БНП Париба” за младежи и девойки до 12 години. Играчи от 25 страни участват в международния турнир за младежи и девойки. Състезанието е включено в официалните календари на Българската федерация по тенис и Тенис Европа и е валидно за европейските ранглисти. Най-добрите играчи до 12 години ще бъдат определени на 4ти септември на кортовете в София.

Това е един от трите турнира, които носят името на генералния спонсор БНП Париба тази година. Другите два са:

•    международен турнир за жени в Пловдив, включен в официалния календар на Българската федерация по тенис, носещ името “Пулпия Къп с БНП Париба”, валиден за световната ранглиста за жени, насрочен за 24 септември – 2 октомври 2011 г. в Пловдив.
•    престижното “Държавно първенство за мъже и жени с БНП Париба”, включен в официалния календар на Българската федерация по тенис, валиден за националната ранглиста и насрочен за 9 октомври – 15 октомври 2011 г. в София.

Чрез дългосрочната си подкрепа към Българската федерация по тенис БНП Париба активно популяризира тениса и насърчава цялото общество да участва в този спорт.

Фокусът е върху продължаващата подкрепа на деца в неравностойно положение чрез програмата “Тенис за всеки”, която предлага уроци по тенис. Чрез подкрепата на благотворителни организации и социални проекти, свързани с тениса, Групата подсилва социалната отговорност, която е неразделна част от дейността на банката.

От 1973 Групата подкрепя много от основните световни тенис състезания, включително Ролан Гарос, Дейвис Къп с БНП Париба, Фед Къп с БНП Париба, 5 АТП Мастърс 1000 (Шанхай, Париж, Индиан Уелс, Рим, Монте Карло) и NEC тенис турнир за хора в инвалидна количка. Така банката има и възможности да предложи на клиентите си и на бъдещите такива шанса да гледат различни спортни събития.

БНП Париба и Тенисът
Дългогодишен партньор на тениса от 1973 г., БНП Париба има активно участие в играта на местно и на световно ниво, както в клубните, училищните и социалните тенис прояви, така и в професионалните състезания. БНП Париба успя да стане номер едно споносор на световния тенис: официален спонсор на Роланд Гарос от 1973 г. и спонсор на 5 АТП Мастърс 1000 турнира – БНП Париба Мастърс от 1986 г., Монте Карло Мастърс от 2005 г., Интернационали БНЛ Д'Италия в Рим от 2006 г., БНП Париба Оупън в Индиан Уелс от 2009 г., Шанхай Мастърс от 2010 и ТЕБ-БНП Париба WTA Шампионати от 2011 г.

Групата е също така основен спонсор на Дейвис Къп с БНП Париба от 2001 г. и на Фед Къп с БНП Париба от 2005 г., и освен това има активно участие в много други международни състезания, включително Банк Уест Класик в Калифорния, Гранд При Хасан II в Казабланка, Оупън 13 в Марсилия и БНП Париба Шоудаун в Ню Йорк.

БНП Париба е също така официален партньор на Международния тенис за инвалиди като например “БНП Париба Уърлд Тийм Къп”. Чрез подкрепата си на над 20 национални тенис асоциации, 2000 клуба, 550 турнира за аматъори, както и училищни и социални програми по целия свят БНП Париба помага за популяризирането на тениса и насърчаването на хората по цял свят да участват в играта.

Ангажиментът на Групата към социални дейности се отразява със спонсорствата на спортове, включително „Фет ле Мур” на Яник Ноа and тенис-телетон във Франция, БНП Париба „Вкусът на тениса” в САЩ и др. Като част от креативната си политика спортно спонсорство БНП Париба създаде сайта “wearetennis.com“, предназначен единствено за тенис новини.

Мотото на спонсорската кампания на Групата ‘Тенисът – това сме ние’ подчертава факта, че БНП Париба промотира тениса за всички и на всички нива.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини