Сериозно българско участие на осминафиналите на "Редута Къп"



01-09-2011 15:20 | Станко Димов

Международният турнир за деца до 12г.  от календара на „Тенис Европа” - "Редута Къп с БНП Париба" се оказа много успешен за българските представители. При момичетата пет наши тенисистки продължават за 1/8-финалите на състезанието на сингълс, което се провежда на кортовете на ТК "15:40" в София.


При момчетата пък шестима се класираха за тази фаза надпреварата. Гергана Топалова и Изабел Николаева, които са съответно втора и трета при поставените, ще определят едната 1/4-финалистка. Михаела Гаджева ще играе срещу състезателка от Турция за място в следващата фаза.


 За 1/8-финалите се класираха още квалификантката Сара Маздрашка и Стефани Арсова. Арсова заедно с Алина Каражова достигнаха полуфиналите на двойки, като за място във финала ще играят срещу тандем от Румъния и Турция.


 При момчетата Павел Павлов не изпита никакви затруднения срещу германеца с български корени Денис Драгомиров и го победи с 6:1 6:4. Напред продължават още Стефан Телкеджиев, Борис Попов, който загуби само два гейма в първи кръг, Данко Йорданов, Михаил Брадинов и Ивайло Найденов, който отстрани друг българин - Ивайло Керемедчиев.

 

На двойки за 1/2-финалите се класираха двама българи - Найденов в тандем с Теодор Мерли (Франция), и Златан Палазов с партньор Леонид Шейнгезихт (Русия). Турнирът е включен в календара на европейската тенис асоциация „Тенис Европа”, а българските участници ще получат точки и за националните ранглисти до 12 г. съгласно новия регламент на БФТ.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини