Вожняцки: Аз съм №1 и ще остана там дълго



31-08-2011 16:08 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки остана доволна от първия си мач на US Open. Снощи датчанката се справи сравнително лесно с 6:3, 6:1 с испанката Нуриа Вивес и даде заявка, че може би е готова за първия си триумф в турнирите от Големия шлем. Вожняцки завърви двубоя с 22 уинъра на сметката си и не допусна пробив. Нисичката датчанка бе много ефективна и в излизанията на мрежата, печелейки 14 от 17 точки в този компонент.


„За мен беше много важно да сервирам добре. Мисля, че още в началото на двубоя записах няколко много добри точки при начален удар”, коментира световната №1. „Тя не е особено висок играч, затова се стремях да отворя корта максимално добре и след това да взема предимство от късите топки, които получавах”, каза още Вожняцки.


Преди две години датчанката игра финал на „Флашинг Медоуз”, където отстъпи пред Ким Клайстерс. До момента това е единственият случай в турнирите от Шлема, в който датчанката достига до финал. Въпреки, че няма триумф в Топ 4 надпреварите, Вожняцки сигурно продължава да оглавява ранглистата на WTA.


„За мен наистина е чест и мечта да бъда номер 1 в света. Ще се постарая да остана на тази позиция възможно най-дълго. За мен няма значение какво говорят хората. Никой не може да отнеме това от мен. аз съм №1 в света, №1 съм от 46 седмици. Това е страхотен успех за мен.

 

Между другото – последните 3-4 седмици се чувствах много добре, защото никой не ме пита нищо за първата ми позиция в света”, коментира Вожняцки. Във втори кръг в Ню Йорк тя ще се изправи срещу холандката Аранча Рус. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини