Серина се завърна на "Артър Аш" грандиозно



31-08-2011 09:57 | Станко Димов

Серина Уилямс се завърна по възможно най-добрия начин на US Open. Американката се наложи с 6:1, 6:1 над Бояна Йовановски за по-малко и показа, че ще бъде сред големите фаворити за титлата на „Флашинг Медоуз”.


„Винаги съм доволна, когато започвам по такъв начин турнирите”, коментира Уилямс пред репортери. „От доста време не бях играла в Ню Йорк и очаквах с нетърпение завръщането ми тук. Радвам се, че всичко се разви по добрия начин за мен”, каза още американката, която през последните седмици спечели турнирите в Станфорд и „Роджърс Къп”, които и донесоха и първото място в т.нар. US Open серии.


Последният път, когато игра на US Open Серина Уилямс напусна корта с грандиозен скандал. Американката спореше с току що завърналата се Ким Клайстерс, а в края на срещата „скочи” на една от съдийските на линиите, която и бе отсъдила фаул с краката.


„Въпреки тази случка преди две години, днес се чувствах добре”, увери Уилямс, която заради изблика на нерви тогава плати близо $200 000 глоба. „Тук съм, за да играя. За всички сезонът е дълъг, защото са на корта от януари, но при мен не е така. Участвала съм само на 5 турнира и ми се играе. Дали съм фаворит? Не се определям като такъв”, каза още Уилямс.

Във втори кръг американката ще се изправи срещу Михаела Крайчек от Холандия, която на старта се наложи с 2:1 сета над Елени Данилиду (Гърция).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини