Пиронкова с блестяща победа на старта на US Open



30-08-2011 00:52 | Niki Niki

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на US Open 2011. Тя стори това в страхотен стил с успех 6:2, 6:3 над французойката Виржини Разано (№74).

Така Пиронкова очаква изключително силната китайка Пън Шуай (№14) във втори кръг. Двете състезателки играха единствената си среща до момента през тази година и Шуай се наложи в три сета в Хобърт. През 2011-а Пън Шуай е една от най-прогресиращите състезателки, тъй като през януари бе извън първите 70 на света.

Пиронкова нямаше никакви проблеми с опитната Разано, която е далеч от най-добрите си дни. Тя водеше през целия мач и осъществи цели 5 пробива в сервиса на французойката.

С успеха си Цвети премина първи кръг на всеки един от турнирите от Големия шлем през 2011-а. Тя игра втори кръг на Australian Open, втори кръг на "Ролан Гарос" и четвъртфинал на Уимбълдън.

Досега в кариерата си Пиронкова не е преминавала никога втори кръг на US Open. Миналата година тя допусна повече от неприятно поражение с 4:6, 0:6 от Манди Минела (Люксембург).

С постигната победа Пиронкова защитава 100-те точки от преди година. Тя взима и над 30 хиляди долара от наградния фонд, който е 23,7 млн. долара и е рекорден за US Open.

Пиронкова и Пън Шуай ще играят в сряда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини