Състезатели от 25 страни започват “Редута Къп с БНП Париба”



26-08-2011 14:09 | Niki Niki

Състезатели от 25 страни са заявили участието си в международния турнир за юноши и девойки до 12 години “Редута Къп с БНП Париба”, който ще се проведе на кортовете на ТК “15:40” в София от 28 август до 4 септември.

Турнирът е включен в календара на европейската тенис асоциация “Тенис Европа”, а българските участници ще получат точки и за националните ранглисти до 12 г. съгласно новия регламент на БФТ.

Най-добрите ни млади надежди в тази възрастова група ще се борят за титлите на “Редута Къп с БНП Париба”. При момичетата списъкът се оглавява от №1 в националната класация Алина Каражова, следвана от Изабел Николаева, Михаела Кафтанова, Ивон Михалева и т.н.

При момчетата са заявени всички от топ 8 на ранглистата начело с лидера Адриан Андреев, втория Борис Попов, третия Златомир Иванов и т.н.

Сред заявените тенисисти от чужбина са шампионите от първия международен турнир до 12 г. у нас за годината, който се проведе в Добрич през месец май - руснаците Леонид Шейнгезихт и Полина Голубовская. Получени са заявки за участие от тенисисти и от Великобритания, Германия, Франция, Италия, Румъния, Сърбия, Швейцария, Украйна, Турция, Словения, Португалия, Полша, Австрия, Литва, Латвия, Гърция, Македония, Албания, Беларус, Азербайджан, Финландия, Египет и Кувейт.

Квалификациите са на 27 и 28 август, а срещите в основната схема ще се играят от 29 август до 4 септември. Главен съдия на турнира е Ивайло Цветков, който има "бяла значка" на международната федерация по тенис.

Организаторите от ТК "15:40" ще осигурят максимално добри условия за всички участници и гости със съдействието и на БФТ и генералния спонсор на турнира "БНП Париба".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини