Димитров с трудна победа в САЩ



23-08-2011 23:04 | Niki Niki

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от категорията "ATP 250" в Уинстън Салем. Българинът надигра с 6:4, 2:6, 7:6(2) Доналд Йънг (САЩ, №85) за два часа игра.

С успеха Димитров си гарантира 20 точки за световната ранглиста, където се намира на рекордното за него и България 52-о място.

Следващият съперник на Димитров, в трети кръг на турнира, ще бъде 22-ият в света Александър Долгополов. Двамата нямат мачове помежду си.

В първия сет от мача с Йънг, Гришо игра най-концентрирано и стабилно. Той реализира една точка за пробив и това му бе достатъчно да затвори с 6:4 в своя полза.

Димитров тръгна с пробив и в началото на втората част, но след това от играта му остана само бледа сянка. Българинът допусна цели 3 пробива и загуби безславно с 2:6 втория сет, в който взе едва 13 от 41 разиграни точки. Той направи и 5 двойни грешки.

Решителният трети сет бе на път да се измъкне много нелепо за Гришо. Той проби и сервираше при 5:4 за мача. Случи се най-лошото и Йънг реализира пробив, което неминуемо отведе срещата в тайбрек.

За щастие в него господар бе Григор Димитров, който се наложи със 7:2 точки над Йънг, който играе с лява ръка. Интересното е, че Йънг завърши с 3 точки повече - 97:94.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини