Трите жени, без които животът на Рафа няма да е същият



22-08-2011 20:42 | Станко Димов

Наскоро английският „Телеграф” публикува части от автобиографията на Рафаел Надал - „Моята история”. В една от главите главни действащи лица са три жени, без които животът на Рафаел Надал нямаше да е същият. Жени, които са огромна част от битието на Надал и може би единствените три, които наистина познават Рафаел. За едно от тях Матадора е „малко страхливо котенце”, друга пък разкрива за странните му хранителни навици и ненавистта към сиренето. Какво казват всички те за него, вижте от следващите редове.

 

Майката на Надал - Ана Мария Парера:


„Дълбоко в себе си той е супер чувствително човешко същество. Хората, които не го познават едва ли могат да си представят колко точно е чувствителен”, казва Ана Мария. „Например той не харесва тъмнината и предпочита да спи на пуснато осветление или на включен телевизор. Светкавиците и гръмотевиците също са нещо, което меко казано не харесва. Когато беше дете се криеше под завивките, когато навън гърми или има светкавици. Дори сега, когато има буря и се налага някой от нас да излезе навън, за да донесе нещо, той не ни пуска”.


„Освен това има хранителни навици. Рафа не яде сирене домати и шунка, които са част от националната кухня на Испания. И ако другите неща изглежда долу-горе нормални, то отвращението към сиренето наистина е странно”, споделя още Ана Мария.


„Рафа е разумен шофьор. Ускорение, спирачки, ускорение, спирачки. Много е внимателен когато изпреварва, без значение колко мощна е неговата кола. Ако аз взема колата и шофирам до Палма, което е само на час път от дома ни, той винаги ме моли да карам много внимателно. 


Харесва ми светлината от камината, която работи почти всяка вечер. Ако Рафа излиза на някъде винаги ми напомня, да загася огъня в камината преди да си легна. След това ми звъни поне три пъти през вечерта, без значение в кой ресторант или бар е, за да се увери, че всичко е наред”.


Приятелката на Надал (от 2005 година насам) - Мария Франсиска Перейо:


„Да пътуваме навсякъде заедно, дори и да можех не мисля, че ще бъде добре както за него, така и за мен”, споделя Мария Франсиска, която е завършила „Бизнес администрация” и работи на пълен работен ден в Палма, Майорка.


„Той се нуждае от своето пространство, когато се състезава. И само идеята, че аз съм наоколо и го чакам по цял ден ме изтощава. Освен това през цялото време той ще се притеснява за мен. Ако го следвам навсякъде има риск да спрем да се разбираме. Затова избирам да не сме постоянно заедно”.


Тя си спомня и времето, в което двамата са били една вечер в Париж и е имало вечеря,  организирана от един от спонсорите на Надал. „Той ме попита дали искам да отида, но аз му казах, че предпочитам да си остана в хотелската стая. Така и направих. Когато Рафа се върна ми каза: „Благодаря на Господ, че не дойде”. На мястото е гъмжало от фотографи. За мен да бъда на подобна „сцена” означава да направя крачка към света на знаменитостите. Това обаче е свят, в който аз не искам да участвам. Също така не мисля, че Рафа би искал да бъде с жена, която цели точно такъв живот”.


„Дори когато семейството ми ме питат за Рафа, предпочитам да не говоря много за него. Факт е, че аз не се чувствам комфортно да говоря за нас, дори пред най-близките ми. Това е начинът с Рафа да сме двойка. Няма друг път пред нас”.


Сестрата на Надал Марибел, която е 5 години по-малка от него:


„Един път, когато Рафаел бе в Австралия, моят лекар ми каза да си направя няколко изследвания. Не беше нищо сериозно. Но във всичките sms-и, които си писахме с него това бе нещото, за което не казах й дума. Това щеше да го извади от равновесие. Рискувах да се отразя негативно на играта му”, сподели Марибел, за която „истината за брат й”, не се крие в образа му и успехите, които е постигнал на корта. Напротив, с изразена подигравателна привързаност, тя го определя като „малко уплашено котенце”.


„Той винаги говори за това как ще си купи лодка. Той обича риболова и водните джетове, но никога няма да го видите да се качи на такъв джет, или да плува, ако не вижда пясъка на дъното. Никога няма да го видите да се скача от висока скала в морето, както правят повечето от приятелите му”.


„Повечето момчета, когато растат виждат в лицето на малките си сестри един дразнител, особено когато са в тийнейджърските години. Рафаел обаче никога не се е отнасял по подобен начин към мен. Винаги ме кани да отида с него, когато излиза с приятелите си. За нас това е нещо нормално, дори и за другите на моменти да е странно. Това е част от тайната на нашите отношения”, споделя Марибел.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини