Сам Куери и Томи Робредо пропускат US Open



22-08-2011 18:27 | Станко Димов

Един от най-добрите американски тенисисти Сам Куери ще пропусне започващия в понеделник US Open. Причината разбира се е свързана с травма. За последно Куери се появи в игра на кортовете в Куинс Клъб в Лондон, след което претърпя операция на лакътя.


„След около час игра започва да ме боли ръката. Това е основната причина, поради която отказах участие в US Open. Не съм подготвен да играя на високо ниво в двубои три от пет сета. Не искам да отида в Ню Йорк и да се чудя дали ще мога да играя или няма да мога. Просто няма смисъл. Все още съм млад и не искам да предприемам подобри рискове. Ще си взема още 4 седмици почивка, които ще се отразят добре на ръката ми”, сподели Сам Куери.

 

Най-доброто постижение на Куери е достигането до №17 в ранглистата на ATP (януари месец тази година). В момента е американецът е №79, а след „Флашинг Медоуз” ще се свлече още по-сериозно в ранглистата.

 

Очаква се Куери да се върне на корта в края на септември, като основната му цел до края на сезона ще бъде място в Топ 100 на ранглистата, което ще му гарантира сигурно участие в основната схема на Australian Open 2012.


Аут от турнира в Ню Йорк ще бъде също и Томи Робредо. Това означава, че място в схемата ще получи ветеранът от САЩ Майкъл Ръсел.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини