Фиш спечели US Open сериите, бори се за рекорден чек



20-08-2011 13:22 | Николай Драгиев

Марди Фиш остана изключително доволен от първата си победа над Рафаел Надал. Чрез нея американецът спечели така наречените US Open серии, което ще му донесе голям бонус в края на лятото при добро представяне на последния турнир от "Големият шлем".

"В края имах и малко късмет. Първите няколко точки бяха наистина важни. На мой сервис не давам лесни точки и сервирам отлично във важните моменти. Щом не съм допуснал пробив, значи се справям добре," обясни Фиш, който не е допуснал пробив тази седмица в Синсинати.

Сега Фиш може да се бори за най-грандиозния чек в историята на тениса. Ако спечели US Open, той ще прибере 2,8 млн. долара. 1,8 от наградния фонд и 1 млн. бонус за US Open сериите.

"Това е чест за мен," сподели Фиш, който обясни, че не му харесва практиката на другите топ играчи да играят само 2 турнира преди US Open.

Следващият съперник на Фиш ще бъде Анди Мъри. Шотландецът също започва да намира формата си.

"Марди играе най-добрия си тенис в последната една година. Ако погледнете играта му, ще видите че тя не се е променила особено. Той просто е по-уверен от спечелването на толкова мачове. Освен това той намери начин да направи играта си по-ефективна. Сега е по-последователен в изявите си от преди. Ето защо напредва в ранглистата," коментира Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини