Ноле: Нормално е да има спад в играта ми



19-08-2011 12:59 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфинал на турнира в Синсинати, след като се наложи в два сета над Радек Щепанек. Това бе 55-ти успех за сърбина от началото на сезона и той все още продължава да няма загуба в „Мастърс 1000” сериите.

 

След успеха си над Щепанек Джокович сподели, че е имало моменти в мача, през които играта му далеч не е била на необходимото ниво, но това е нормално с оглед на дългия сезон и натрупаната умора.


„Имаше периоди от двубоя, в които сервирах добре, но имаше и такива, в които сервисът ми беше много зле”, призна най-добрият тенисист в света в момента.


„Всичко това обаче е част от играта, неизбежно е. Изиграх толкова много мачове през годината и е нормално някои от компонентите от играта ми да не функционират на 100%.

 

Вярвам, че утре (бел.ред днес) сервисът ми ще бъде по-добре. Важно е да бъде позитивно настроен. Не мисля, че игровият ми ритъм е зле. Може би трябва да намаля малко скоростта на сервиса за сметка на точността”, коментира Джокович.


Тази вечер съперник на Ноле ще бъде французина Гаел Монфис. Двамата се изправиха и на турнира в Монреал миналата седмица, когато Джокович даде на французина само 3 гейма и го победи за 74 минути.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини