След семейна консултация: Серина Уилямс се оттегли от Синсинати



17-08-2011 20:52 | Станко Димов

Бившата №1 в света Серина Уилямс реши доброволно да прекрати участието си на турнира в Синсинати. Тази вечер американката трябваше да се изправи срещу Саманта Стосър в повторение на финала от „Роджърс Къп” в Торонто преди няколко дни, но двубой няма да има.

 

Серина е почувствала болки в крака, който разряза в ресторант в Мюнхен и който я изкара от тениса за близо година. След кратка семейна консултация с баща си и сестра й Винъс, Серина обяви крайното си решение.

 

Американката побърза да успокои феновете си заявявайки, че контузията не е сериозна и участието и на US Open не е поставено под въпрос.


Иначе снощи американката записа 12-ата си поредна победа, преодолявайки първия кръг в Синсинати. Още след мача Уилямс се оплака от натрупана умора, което е повече от нормално предвид многото двубои, които изигра в последните седмици. Серина Уилямс дойде в Синси в серия от 11 поредни победи, включваща титлите от Станфорд и Торонто.


В следващите дни носителката на 13 титли от Големия шлем може да се отдаде на заслужена почивка и да презареди батериите, за да бъде в необходимата кондиция за US Open. С титли от Станфорд и Торонто тя изпълни голямата си цел до края на сезона – място в основната схема на „Флашинг Медоуз”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини