Родик чупи ракети и замерва публиката с топки след поредната загуба (видео)



16-08-2011 10:18 | Станко Димов

Пропадането на Анди Родик продължава с пълна сила. Рано тази сутрин бившият №1 в света претърпя загуба на старта на турнира в Синсинати, въпреки че имаше сет аванс и пробив в повече в двубоя си с Филип Колшрайбер. В крайна сметка германецът се наложи с 6:7, 7:5, 6:1 и заслужи мястото си в следващата фаза, където го очаква Фелисиано Лопес.


В знак на безсилието си на корта, на два пъти Родик бе официално предупреден от съдията на стола. В единия случай американецът  мощно счупи ракетата си, а в другия изстреля една топка високо в публиката, след като допусна двойна грешка в началото на третия сет.


„През първите две части играх добре. Ако трябва да бъда честен даже играх по-добре, отколкото очаквах. Определено утре ще се събудя с чувството, че съм в по-добро състояние от вчера. Точно в момента не мисля за представянето ми на US Open, има още време до него”, коментира Родик, който е двукратен шампион от турнира в Синсинати.

 

Очаквано на противоположния полюс бе настроението на Колшрайбер. "Мисля, че ключов в мача бе пробивът ми във втория сет. Тогава се справих с подаването му на 0 или на 15. Това ми вдъхна увереност. Започнах да играя по-освободено и нещата се получиха", коментира световният №47.


Добрата новина за домакините е свързана с победата на младият Райън Харисън, който се наложи с 6:3, 6:3 над Хуан Игнасио Чела. Лошата новина за домакините е, че в следващия кръг Харисън ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович.


Поредна загуба пък записа ветеранът Томи Хаас, който отстъпи в 3 сета на Хуан Монако – 7:6, 4:6, 3:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини