Турнири за общо 145 хиляди долара ще се проведат през есента



12-08-2011 13:04 | Николай Драгиев

Три международни тенис турнира за жени с награден фонд между 10 000 и 25 000 долара, валидни за световната ранглиста на WTA, ще се проведат в България в началото на тази есен. Домакини на състезанията ще бъдат ТК "Черно море Елит" (Варна), ТК "Локомотив" (Пловдив) и ТК "Изида" (Добрич).
 
Турнирът в Добрич от 1 до 9 октомври ще бъде с награден фонд 25 000 долара - първият у нас от този ранг от три години насам. Турнирите във Варна (17-25 септември) и Пловдив (24 септември - 2 октомври) ще са с награден фонд по 10 000 долара. Състезанията ще носят точки за световната ранглиста за жени и са отлична възможност за изява на младите български състезателки.
 
"Един от приоритетите ни в бъдеще е увеличаване на броя на международните турнири за мъже и жени у нас. Хубаво е, че въпреки кризата през тази година България е домакин на общо три турнира за мъже и четири за жени. Това е много добро поле за изява за нашите млади тенисисти, особено при жените, които напоследък постигат успехи в много състезания", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

През септември пък традиционно ще се проведе "Алианц къп", който е с награден фонд от 100 000 долара и ще се играе на ТК "Левски" в София.
 
Международният турнир за жени на ТК "Левски" в средата на септември и последващите три турнира във Варна, Пловдив и Добрич са с общ награден фонд 145 000 долара, колкото са раздавани при жените само веднъж у нас в последните над 15 години. В същия период никога в България не са били организирани повече от четири турнира, валидни за световната женска ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини