Ден IV: Шампионският крах в Торонто продължава



11-08-2011 23:27 | Станко Димов

Изненадите на „Роджърс Къп” в Торонто не спират да „валят” и в четвъртия ден от турнира. Италианката Роберта Винчи продължава да крачи някъде из небето над Канада.

 

Ден след като поднесе сензацията в турнира, отстранявайки световната №1 и шампионка от миналата година Каролина Вожняцки, Винчи взе скалпа на друга именита състезателка, която е оглавявала ранглистата – Ана Иванович.
 
В двубой, продължил близо час и половина, Винчи се наложи със 7:6, 6:2 и завоюва мястото си на четвъртфиналите.

До голяма степен решителният момент в мача бе вторият сервис на Иванович, който просто отсъстваше. При този показател сръбкинята записа крайно незадоволителните 21% успеваемост.

В спор за място на полуфинал Винчи ще се изправи срещу доскорошния член на Топ 10 Саманта Стосър. По-рано през деня австралийката се справи без особени проблеми с шампионката от „Ролан Гарос” Ли На с 6:2, 6:4.
 
Двубоят между двете бе съпровождан от нови неизправности в електрическото захранване на централния корт, които бяха в топ с нерешителната и разколебана игра на китайката.

Ли На обаче не е единствената шампионка от Големия шлем за сезона, която демонстрира слаба форма. Примерът й с пълна сила последва и „Кралицата на Уимбълдън” Петра Квитова, която бе тежко победа от Андреа Петкович – 6:1, 6:2.

Никакви колебания обаче не показа четвъртата в схемата Виктория Азаренка, която се справи с Хосе Мария Мартинес Санчес – 6:1, 6:2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини