Андерсън изненадан от изразителната победа



10-08-2011 13:12 | Станко Димов

Кевин Андерсън е героят на вчерашния ден в Монреал. Както е известно снажният южноафриканец се справи с категоричното 6:3, 6:1 с шампиона от последните две издания Анди Мъри. След двубоя самият Андерсън призна, че не е очаквал да запише подобна изразителна победа.


„Определено не се получи двубоят, който очаквах. В същото време мисля, че аз също имам заслуга за този резултат. Някои отигравания, както и началният ми удар бяха изключително добри днес. Мисля, че му направих мача труден. Атакувах добре и не се страхувах да бъда агресивен”, коментира Андерсън, който в началото на годината в Йоханесбург спечели първата си титла на ниво ATP.


„С Мъри бяхме играли един срещу друг преди няколко години и той ме победи много лошо. Знаех какво трябва да направя този път. Наистина играх по начина, по който исках. Чувствах се страхотно. Поздравления и за Мъри, който е отличен играч”, каза още 25-годишният състезател.


От началото на годината Андерсън има записани 29 победи победи на сингъл, което е повече от два пъти от постижението му миналата година – 14. В началото на сезона Андерсън достигна до четвъртфинал на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Маями. В момента той е на 35-та позиция в ранглистата на ATP, само на две места от рекордната за него 33-та позиция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини