Клайстерс отново се контузи, под въпрос е за US Open



10-08-2011 10:52 | Станко Димов

Световната №2 Ким Клайстерс за пореден път прекрати участието си в турнир заради контузия. Късно снощи белгийката водеше в резултата с 6:3, 1:2 срещу Цзе Чжън на надпреварата в Торонто, но бе принудена да се откаже заради стомашни проблеми.

 

Феновете на Клайстерс далеч не могат да бъдат спокойно, защото има опасност тя да пропусне започващия след няколко седмици US Open.


„По време на подготовката почувствах болки в стомаха. Опитах се да загрея възможно най-добре и да предотвратя болката, но положението ставаше все по-тежко”, каза Клайстрес. „Все още разполагам с няколко седмици до US Open. Ще направя всичко възможно, за да бъда готова за турнира”, разкри белгийката, която през последните две години е шампион в Ню Йорк.


На противоположния полюс е настроението в лагера на друга бивша водачка в ранглистата – Серина Уилямс. Американката, която преди дни спечели турнира в Станфорд, започна с лека победа участието си в Торонто. Уилямс се разправи с Альона Бондаренко (Украйна) – 6:0, 6:3. Американката бе безкомпромисна в първия сет, който спечели за само 16 минути!


„Все още трябва да подобрявам някои неща, за да стана още по-добра. Много е важно да напипам правилната си форма по време на US Open, а не сега”, каза Уилямс. Във втори кръг американката ще играе с Юлия Гьоргес, която на старта разби Йелена Янкович с 6:1, 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини