Анди Мъри копира Джокович – излезе на диета преди US Open



Анди Мъри копира Джокович – излезе на диета преди US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-08-2011 14:13 | Станко Димов

Анди Мъри няма никакво намерение да се предава в битката с Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Шотландецът разкри, че от турнира на трева в Куинс, който той спечели, се е подложил на специална хранителна диета.

 

Според Мъри ефектът от различния му начин на хранене трябва да стане най-осезаем на US Open – голямата му цел до края на сезона. Както е известно именно строгата диета е в основата на убийствената форма на Новак Джокович от началото на сезона, по думите на самия Джокович. Сърбинът спечели 52 от последните си 53 мача, което заслужено го изстреля здраво на върха на ранглистата.

 

„Всичко, което правим е с цел подобряване на кариерата. Трябва ясно да знаем, че това, което правим в момента ще се отрази на представянето ни в следващите години. Затова дори на нашите години, играчи като мен, Новак и Рафа трябва да продължават да се развиват”, коментира Мъри.


„Трябва да знам, че всичко, което правя ще даде максимален ефект. Точно поради тази причина приех диетата толкова сериозно. След US Open ще направя справка как съм се справил и какъв е бил ефектът. Сигурен съм, че ще има добър ефект.


Вече спя много по-добре. Преди се чувствах изморен сутринта дори и да бях спал по 10 часа. Сега спя по 8 часа, а на сутринта съм супер свеж. Освен това възстановяването ми след двубои вече става далеч по-бързо. Вече не се чувствам толкова изтощен след дългите двубои. Всичко това накуп прави голяма разлика”, коментира Мъри, който ще преследва трета поредна титла от турнира "Роджърс Къп".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини