Робин Сьодерлинг: Почвам да намирам най-добрата си форма



09-02-2010 11:43 | Niki Vasilev

Шведският тенисист Робин Сьодерлинг заяви, че е доволен от старта си на турнира в Ротердам, но добави, че все ощe има върху какво да работи, за да подобри играта си.

Както е известно, скандинавецът елиминира в 1-ия кръг на надпреварата французина Флоран Сера в три сета - 4:6, 6:4, 6:1.

"Радвам се, че успях да спечеля този мач, но мисля, че мога да играя много по-добре. Започнах двубоя лошо, но успях да намеря точния си ритъм и да взема победата. В края на мача играх наистина много добре. Първите ми мачове от турнирите за мен са винаги много трудни. Няколко седмици не играх и сега постепенно трябва да намеря най-добрата си форма", сподели Сьодерлинг.

"През миналата година изиграх много мачове и успях да победя някои от най-силните тенисисти. Разбира се, съжалявам за Мелбърн, но това все пак е стартът на сезона. Има много време пред мен", добави шведът.

Във втория кръг, Робин ще се изправи срещу представителя на домакините Игор Сислинг, който елиминира немеца Миша Зверев след 6:7(2), 6:3, 7:5.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини