Серина: Чувствам се като дете



01-08-2011 15:25 | Станко Димов

В Станфорд Серина Уилямс спечели първата си титла от повече от година насам. На финала на турнира американката се наложи в два сета над Марион Бартоли, като по този начин взе частичен реванш за поражението от французойката на Уимбълдън 2011. След двубоя всички погледи бяха насочени към бившата №1 в света, която сияеше от щастие, сякаш печели първата си титла в кариерата.


„Да мина по корта под аплодисментите на зрителите – това е нещо, което наистина много ми липсваше. Това е нещо, заради което си заслужава да се върнете в спорта. Не всеки може да бъде на моето място, но наистина работих много, за да се върна, за което се гордея”, сподели Серина Уилямс.


„Отново се чувствам като дете. Когато бях малка и навлизах в тениса си мечтаех да бъда в Топ 100, за да мога да участвам на турнирите от Големия шлем без „уайлд кард”.  Сега отново си поставям същите цели”, каза още щастливата шампионка.


Добри думи за американката сподели и Марион Бартоли. „Серина подобрява нивото си с всеки изминал ден. Представете си как се подобрява тогава играта й от мач на мач”, каза нисичката французойка.


„Още преди мача да започне бях наясно, че ще бъде различно от Уимбълдън, че сега ще се изправя срещу друг състезател. Сигурна съм, че Серина ще ви каже, че може да играе и по-добре от днес. Също така съм сигурна, че е права”, каза още Бартоли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини