Гулбис грабна втора титла след впечатляващ обрат (видео)



01-08-2011 10:46 | Станко Димов

 Ърнест Гулбис победи Марди Фиш на финала на турнира Famers Classic в Лос Анжелис, като по този начин отне мечтата на американците за трета поредна титла в надпреварата. Гулбис, който бе непоставен в схемата, се върна в мача след като изоставаше със сет и се наложи с 5:7, 6:4, 6:4 след 2 часа и 44 минути игра.


Въпреки, че се намира на 75 позиции зад световния №9, Гулбис направи 3 пробива и записа 10 аса в мача. В решителния трети сет латвиецът поведе с 5:1 гейма, след което допусна леко отпускане и резултатът стана 5:4. В последния гейм обаче Гулбис набързо записа три поредни точки, след което с форхенд върху линията подпечата успеха си.


По този начин Марди Фиш не успя да продължи американския триумф в турнира, след като в последните две години шампион тук бе Сам Куери. За 22-годишния Гулбис пък това бе втора титла в кариерата след Делрей Бийч 2010.


„През последния месец и половина изиграх доста мачове. Гулбис беше по-свеж от мен и това си каза думата”, сподели след срещата Марди Фиш. „Но както и да е, нека дадем заслуженото на Ърнест. Той игра добре когато трябваше. В началото на третия сет той ме проби два пъти, което до голяма степен реши изхода”, каза още Фиш.


Любопитен факт е, че преди турнира непредсказуемият Ърнест Гулбис бе в серия от 5 последователни загуби. В Лос Анжелис обаче той изигра няколко паметни мача, като освен победата над първата ракета на САЩ на финала ще се запомни и тази над бившия №4 в света Хуан Мартин Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини