След повече от година: Серина отново е на финал!



31-07-2011 09:57 | Станко Димов

Серина Уилямс, която имаше нужда от близо една година, за да се възстанови от тежка контузия на крака, отново е на финал в турнир от WTA. Американката ще спори за титлата в Станфорд, след като рано тази сутрин надви с категоричното 6:1, 6:2 германката Забине Лизицки. За Уилямс това ще бъде първо участие на финал от Уимбълдън 2010, както и първи финал в САЩ след загубата от Виктория Азаренка в Маями през 2009-та година.


„Сега съм много по-добър играч. На Уимбълдън напрежението върху мен беше огромно. Имах да защитавам точки и всички погледи бяха към мен. Сега е различно”, сподели носителката на 13 титли от Големия шлем.


Уилямс, която започна турнира като №169 в ранглистата на WTA може да се върне в Топ 80, ако спечели надпреварата.


„Чувствам се така, сякаш започвам кариерата си наново. В началото моята цел беше да влезна в Топ 100. Сега отново е така, не е ли забавно?”, сподели Серина.


Последният съперник на Уилямс в Станфорд ще бъде поставената под номер 3 в схемата Марион Бартоли, чийто опонент на полуфиналите Доминика Цибулкова (Словакия) не се появи на корта поради контузия.


„През цялата седмица изпитвам болки. Още срещу Марина Еракович имах проблеми, но можех да остана цял мач. В крайна сметка обаче реших сега да не рискувам, за да не си усложня положението”, каза Цибулкова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини